collage_object2


Vårt avelsmål är att föda upp en frisk och sund labrador med goda jaktegenskaper

För närvarande har vi följande hundar som ingår i kenneln:
Tikar
Ringlets Hickory, Nike
Duckedups Artemis, Emi
Duckedups Brown Teal, Teal
Duckedups Chiloe Wigeon, Chloe

Hanar
Ringlets Grouse, Burton
Ringlets Javelin, Attis (från Nikes första kull hos Ringlets kennel)

Ringlets Hickory
Nike

Ringlets Ripple x Portlick Ralph
130226
1 NKL
HD, ED, öga ua

Nike är en kraftfull och balanserad jakthund. Nike jagar intensivt och hennes styrka är eftersöken där hon jagar noga och aldrig ger upp innan sista fågeln är inne. Nike är en oerhört trevlig hund och är okomplicerad i alla lägen.

Duckedups
Artemis
Emi

Oakleaf Drogba x Ringlets Hickory
180222

HD A, ED , öga ua
Emi är vår första tik under vårt kennelnamn Duckedups. Emi är en snabbsprungen tik som arbetar intensivt i området. Emi är otroligt välbalanserad och växlar snabbt mellan on och off.
 

Duckedups
Brown Teal
Teal

Abergowans Conner x
Ringlets
Hickory
190310
öga ua

Teal är en trygg och social tik. Välbalanserad och arbetar noggrannt i området.. En stark markör!

Duckedups Chiloe Wigeon  Chloe
Ringlets Hickory x Drumgoose Connemara
200221

Chloe är tiken vi valde att spara i vår C-kull. Chloe är en kavat tjej, väldigt enkel att ha att göra med och kraftfull i arbete trots sin ringa ålder!

Ringlets Javelin Attis
Ringlets Hickory x SE JCH Jobeshill Buffalo Bill
150203
1 NKL
HD, ED ua

Attis är en oerhört välbalanserad hane, i likhet med sin mor och är en riktig "slitvarg" på jakterna. Attis är en fantastisk markör som har ett mycket trevligt arbetssätt där han håller sitt område fint och jagar noga noga tills dummyn eller fågeln är inne.

Ringlets Grouse Burton

Ringlets Ripple x Ballylaffin Bailey of Rockenhart)

120204 
1 HP NKL, 2 x 1 ÖKL, 1 EKL
HD, ED ua

Burton är en välbalanserad och mycket kraftfull hane och hans största styrkor är hans markeringsförmåga och sin fantastiskt fina vilthantering.
Burton och Jocke tog sig snabbt igenom NKL med 1HP och två raka 1-pris i ÖKL samma helg och har ett 1-pris i EKL.
 

Övriga Hundar
 

Ringlets Jackhammer  Nitro
Nitro har efter en skada pensionerats från jakt och har flyttat till nya husse Leif där han är en trogen jaktkamrat. på har- och rävjakter.

Sigge

Sigge flyttade till oss i januari 2018 pga sjukdom i hans tidigare ägarfamilj.
En oerhört charmig kille, big boss i vårt hundgäng, frågor på det!? Sigge är en duktig jakthund och driver (helst rådjur) med ett klingande, sjungande skall.

Jatzas Axo,
Dunder

Kronefjällets Zaba x Törmarkens Bolt
2019-06-21
Vår första egna schiller. Dunder visar på finfina egenskaper i skogen och under vintern utvecklats fint på jakterna. Vi ser redan nu framemot höstens jaktresa till Risbäck m unge herr Schiller.

Regnbågsbron
Det finns en bro, Regnbågsbron, som förbinder Himlen och Jorden.
 När ett husdjur dör, kommer det till en plats bortom Regnbågsbron. Där finns kullar och dalar med mjukt gräs, där våra älskade vänner leker tillsammans
 hela dagarna. Där finns vattendrag med friskt vatten, massor av mat och solsken som håller dem varma. De gamla och sjuka djuren blir unga och friska
igen, precis som vi minns dem i våra drömmar.
Djuren är glada och lyckliga, men de saknar någon som betydde mycket för dem, någon som blivit lämnad kvar.
Varje dag springer de och leker, tills den dagen kommer, då en av dem stannar upp, och tittar bort i fjärran. Blicken skärps, öronen spetsas och plötsligt
flyger han iväg över det gröna gräset. Hans ben bär honom fortare och fortare tills han återförenas med den han älskar. Ni möts i en omfamning som
varar för evigt. Ditt ansikte blir kysst om och om igen, dina händer smeker hans huvud som så många gånger förut och du tittar än en gång in i ögonen på
ditt trogna husdjur som så länge saknats i ditt liv, men aldrig i ditt hjärta.
Sedan korsar ni Regnbågsbron tillsammans för att aldrig mer skiljas...NORD UCH INT UCH Cassatas Fantom Ferdinand, Fix (ägare Cassatas kennel)
Jag hade förmånen att "låna" (eller rättare sagt så tog han sitt pick och pack och flyttade till Värmland) denna ljuvliga hund. Glömmer dig aldrig Fix!
Cassatas Sophisticated Sapphire, Fanny
CK utst, 3 ÖKL
Mina fina busiga lilla Brun!
Fanny gjorde en Fix och flyttade till extramatte Erika innan cancern tog Fannys liv alltför tidigt, knappt 7 år gammal. Glömmer dig aldrig Fanny!SE VCH Alma
Ringbärare på vårt bröllop 2013-06-01
Min första hund!
Alma, eftersöksspecialist
som hjälpt till att förkorta många djurs lidande. Alma somnade in 14, 5 år en vacker majdag 2017 omgiven av alla de som älskade henne. Vi är många som aldrig glömmer dig!


SE VCH SE U(u)CH Cassatas Rebellion Ruth, Ellen
3 ÖKL, Viltspårchampion, utställningschampion.
Ellen, hunden som allt egentligen började med. Ellen som blev BIR-valp på sin första utställning, vann sin första viltspårtävling i tuff konkurrens (vilket också var hennes första start i öppenklass) och kammade hem en 1 i NKL på ett prov där majoriteten nollade.
Ellen somnade in en fin oktoberdag omgiven av en massa kärlek till ljudet av vinden i löven. Glömmer dig aldrig älskade Lell!